Contacta'ns

AgendaPriorat

Tota l’activitat cultural que es cou a la comarca

PRIORAT MAGNÍFIC, Exposició Fotogràfica de Jordi Oliva

Priorat Magnífic, Exposicó Itinerant Fotogràfica, 50 obres, 26 pobles i entorn, . és  el projecte fotogràfic obra del fotograf reusenc Jordi Oliva

El fotògraf reusenc Jordi Oliva ha realitzat un projecte fotogràfic de la comarca del Priorat, on ofereix una visió "especialitzada" de pobles com la Figuera, el Molar, el Masroig o Gratallops, entre molts d'altres. El seu treball ha compilat més de tres mil imatges preses des de diferents perspectives i tots els pobles han estat immortalitzats partint de la premissa desitjada per l’autor: "Aconseguir una fotografia de qualitat".

A més, totes les instantànies es troben integrades dins un gran banc d'imatges disponible al seu web. Dins aquest espai, el públic podrà pagar per disposar d'unes imatges "úniques", on hi apareixen "racons desconeguts que la gent no acostuma aturar-se a mirar", indica Oliva.

El projecte mostra la construcció i l'arquitectura dels pobles. Malgrat tot, l'artista no ha volgut mostrar persones dins els carrers: "Col·locar una persona dins una fotografia sempre és delicat i sempre duu problemes quant a drets d'imatge". Més aviat la gent serà la que es "mogui pels carrers", dins un àmbit visual, on els receptors es centraran “en els camins dels pobles sobre els quals potser mai s'han detingut a observar".

Oliva, que també ha fet reportatges socials, ha volgut captar vinyes, ponts, muntanyes i ermites."He escollit aquesta comarca per proximitat i perquè el seu entorn atreu molta gent", ha aportat l'artista, qui amb el seu reportatge fotogràfic destaca el "més pintoresc" de cada poble. De fet, el professional ha descobert que "tots els pobles són diferents, no hi ha cap d'igual".

El resultat d'aquest treball compil·la un any i mig de planificació i execució. Oliva, en un principi, va voler trobar un "projecte de comarca" que no hagués fet ningú, "almenys no tan en profunditat". El fotògraf, que va trobar únicament "pinzellades fotogràfiques comarcals", va optar per ‘retratar’ les "cantonades de cada poble". Aquest és el buit que Jordi Oliva ha volgut omplir.

La realització del projecte ha deixat pas al descobriment per part de l'autor de la captació de llum a diferents hores del dia: "La llum varia i dóna efectes diferents als carrers, deixant una identitat nova en cadascun d'ells".

També cal destacar que l'artista esta treballant en  l’elaboració d’un llibre on s’expliqui el projecte del Priorat “de forma il·lustrada”, on “s’aboqui  tot aquest procés d'immortalització dels pobles”.

Perfil del públic: